Vad är celluliter

Vad är celluliter och hur får man bort dem?

Är du ute efter att lära dig mer om celluliter och apelsinhud för att kunna undvika att din fina släta hud blir helt invaderad av dem? Då har du kommit rätt. Här kommer den mest kompletta förklaringen till vad celluliter är, hur celluliter uppkommer och vad det är som gör att just du drabbas av apelsinhud. Snart kommer du att kunna skryta med att du är en expert på området…men då får du allt läsa vidare!
Om du nu är ute efter att bli expert på celluliter ska du veta att det finns två olika sorters celluliter. Hårda och mjuka. De mjuka är det som vi vanliga människor känner till medan de hårda celluliterna är ett problem som drabbar dansare och professionella idrottsmän.

Vad är celluliter och apelsinhud?

Vanliga människors celluliter är mjuka och slappa. Cellulithud, eller apelsinhud som det faktiskt kallas eftersom huden liknar skalet på en apelsin, är något som drabbar de flesta kvinnor på stora områden på kroppen. Speciellt cellulit-utsatta områden är lår, stuss, höfter, mage och vader och t.o.m. bröst. För att inte nämna rumpa.

Celluliter sitter inte fast i musklerna så man kan få känslan av att apelsinhud faktiskt bara är slapp, otränad hud. Men det är fel. Även den mest vältränade kan drabbas av celluliter.

Vad är apelsinhud

Tyvärr är celluliter och apelsinhud väldigt väl synliga där de sitter på våra höfter, lår och rumpa. Inte minst är det när sommarens badsäsong börjar och det är dags att ta på sig sin snygga, sexiga bikini som man inser att celluliter är ett riktigt otyg som förstör hela grejen med bikini, strand, sol och bad. Vem vill visa sig i bikini med stora partier av kroppen täckta med celluliter / apelsinhud? När det är sommar ska man kunna njuta av både sol, strand och hav i en snygg bikini utan att känna hemska blickar från ”grannarna” på stranden.

Den enda fördelen med att ha celluliter är möjligtvis att man drar sig för att resa sig upp för att gå och köpa kaffe, godis och bullar i strandkiosken – inte vill vi exponera oss i onödan med världens snyggaste bikini och världens fulaste celluliter bara för att tillfredställa godisbegäret!

Lär dig mer om celluliter och apelsinhud

Men mjuka celluliter går faktiskt att behandla. Det är jobbigt och de små envisa celluliterna är inte lätta att bli av med, men det går.

Vet du inte hur celluliter ser ut?

Den bästa testen gör du genom att knipa dig själv över en 10 cm bred yta på ditt lår, höfter, mage, bröst eller rumpa. Använd tummen och långfingret. Du behöver inte nypa hårt! Medan vanligt fett kommer att böja och rynka sig som din hud i ansiktet eller på halsen, kommer celluliterna däremot att visa sig som gropar i huden. Därav namnet apelsinhud.

Celluliterna och huden däromkring kan också kännas lite kallare. Blodcirkulationen är sämre i cellulit-benägna områden och därmed har vi kommit ett steg närmre en av lösningarna till att bekämpa celluliter. Cirkulation och åter cirkulation. Vare sig du använder en massageborste, cellulitkräm eller patenterade celluli-massage-byxor så hjälper dessa hjälpmedel cirkulationen att komma igång så att de fruktansvärda celluliterna kan försvinna.

Ofta kan du också märka att huden med celluliter är lite vitare än resten av din kropp / hud.

huden med celluliter

Vad är skillnaden mellan celluliter och fett?

Nu kanske du undrar vad skillnaden är mellan vanliga celluliter och fett? Medan vanligt fett, som vi alla faktiskt har mer eller mindre av på vår kropp, är en utmärkt isolering mot kyla och värme, så fyller celluliter och apelsinhud egentligen ingen roll alls. Fett är dessutom viktigt för att skydda viktiga organ, muskler, ben och nerver. Medan celluliterna inte alls har samma effekt, vilket du kanske märkt när du ramlat rakt på dina celluliter någon gång. Aaaaj, det gör ont!

Celluliter och apelsinhud har du vare sig du är fet, överviktig, lång, kort, smal eller supersmal. Din kroppsform och kroppsbyggnad har ingen betydelse för de små celluliterna. Inte heller kan du vara säker på att du slipper celluliter om du tränar regelbundet. Tvärtom har det visat sig att dina gener har en viktig betydelse för utvecklandet av celluliter. Har din mamma och mormor celluliter och apelsinhud kommer antagligen även du att drabbas om du inte förebygger det.

Det är också känt att både din livsstil och din diet påverkar uppkomsten av celluliter. En stor del av celluliterna är faktiskt toxiner, sk. gifter som samlats upp inne i fettet.

Nu har du lärt dig en massa om celluliter och kanske du är redo att ta tag i problemen så att du kan visa dig i bikini till sommaren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *